JCI ’s-Gravenhage organiseert - ten behoeve van haar 60-jarig jubileum - op 19 oktober de Global Peace MeetUp in het Migratie museum. Een interactief event met hoogwaardige sprekers en ruimte voor debat dat in het teken staat van diversiteit en verbinding. Inwoners van Den Haag en omgeving worden uitgedaagd om aan te sluiten bij dit interactieve evenement en zo samen met de organisatie en experts te kijken naar hoe je bij kunt dragen aan meer verbinding tussen mensen en culturen in de meest multiculturele stad van Nederland.

Diversiteit en verbinding

“Den Haag is de meest multiculturele stad van Nederland met een mix van culturen in alle lagen van de bevolking. Hoewel dat best uniek is, merk je daar als inwoner van Den Haag vaak weinig van. De verschillende culturen en bevolkingsroepen leven namelijk vooral naast elkaar in plaats van met elkaar. Wij geloven dat meer verbinding kan bijdragen aan een betere integratie, een breder perspectief en meer begrip voor elkaar, kortom een positieve bijdrage aan de samenleving. De vraag is dan ook hoe kunnen we meer met elkaar in contact komen én hoe we van elkaar kunnen leren.” Aldus Lotte Nijkamp, een van de initiatiefnemers.

Tijdens de Global Peace MeetUp Op 19 oktober gaan de organisatie, sprekers en het publiek gezamenlijk op zoek naar het antwoord. Deelnemers worden geïnspireerd door hoogwaardige sprekers, krijgen een spiegel voorgehouden tijdens een interactieve spelsessie en gaan in gesprek met een expertpanel over thema’s als samenleven, werken en educatie.  Onder andere de Haagse wethouder Rachid Guernaoui, Cemil Yilmaz fractievertegenwoordiger NIDA en Jolanda van Schaik, director Inclusion & Diversity van KPMG geven tijdens de meetup hun visie het thema en gaan hierover in gesprek gaan met het publiek.

Join us & get inspired!

Heb jij ook een mening over dit onderwerp? Kom dan ook naar de Global Peace MeetUp op 19 oktober in het Migratie Museum. Het programma start om 13:00 uur en wordt rond 17:00 met een borrel afgesloten. Kosten voor deelname zijn 12,50. Tickets & meer info: www.jci070.nl/globalpeacemeetup

Global Peace

De Global Peace Meetup in Den Haag is onderdeel van Global Peace, een wereldwijd initiatief waarbij er negentig evenementen in negentig verschillende steden over de hele wereld worden georganiseerd. Naast Den Haag worden er in onder andere Bonn, Straatstburg, Rome, Manilla, New York en Durban Global Peace evenementen georganiseerd. 

Samen sta je sterker

JCI ’s-Gravenhage organiseert dit evenement ten behoeve van het 60-jarig bestaan. JCI is een netwerk van jonge ondernemende mensen die met beide benen in de maatschappij staan. Zij motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om zichzelf (persoonlijke ontwikkeling) en hun omgeving beter te maken. Dit laatste doet JCI ‘s-Gravenhage door verrassende projecten met een positieve impact voor Den Haag te organiseren. De Global Peace Meetup is een van deze projecten.

Voor de Global Peace MeetUp heeft JCI ’s-Gravenhage haar krachten gebundeld met Global Peace, Amnesty International en het Migratie Museum. Op deze manier kon er een sterk en dynamisch programma worden neergezet op een bij het thema passende locatie.