Op zaterdag 21 september draagt JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag zullen zo’n vijftig JCI-leden en andere vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en de binnenstad van Den Haag (zwerf)afval vrij maken. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gaan om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

 

Groene golf van schoonmaakacties

World Cleanup Day is een wereldwijd initiatief waarbij er een groene golf van opruimacties over de wereld trekt. Dit jaar komen er op 21 september vrijwilligers in 160 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland wordt World Cleanup Day door de Plastic Soup Foundation georganiseerd. JCI Nederland heeft zich enkele jaren geleden aan dit initiatief verbonden. Ook dit jaar worden er in meerdere steden door JCI opruimacties georganiseerd. De actie in Den Haag is er hier één van. 


Samen maken we het verschil

“Vervuiling is een groot probleem, gelukkig neemt de bewustwording hiervoor steeds verder toe en zijn mensen ook daadwerkelijk bereid hier iets tegen te doen. Je ziet dat veel mensen steeds bewuster omgaan met afval. Ook een actie als die van aanstaande zaterdag past hierbij. De aanmeldingen stromen binnen en we verwachten met een grote groep de straat op te gaan aanstaande zaterdag. Zo ruimen we samen de binnenstad op en dragen we bij aan de bewustwording over afval”, aldus Sahidah Somer, mede-initiatiefnemer van deze actie. 


Meedoen!

Wil jij aanstaande zaterdag ook meehelpen aan een schoner Den Haag? Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij onze World Cleanup Day-actie. We starten vanaf 13:30 bij Instock in Den Haag. Vanaf daar trekken we gewapend met vuilniszak en prikstok door de binnenstad. Om 16:00 uur komt de gemeente onze volle vuilniszakken ophalen en zullen we onder het genot van een drankje onze bijdrage aan een schonere wereld vieren. Meer info & aanmelden: http://bit.ly/WorldCleanupDayDH