Team #LEF, onderdeel van JCI 's-Gravenhage, organiseerde dit jaar de delegatiereis naar de JCI European Conference (EC) in Lyon. De EC is een van de internationale congressen die JCI organiseert. Elk jaar ontmoeten leden vanuit verschillende landen en Kamers binnen Europa elkaar in een andere Europese stad. Elk jaar gaat hier ook een groep Nederlandse JCI-ers naartoe, de zogenaamde DutchDelegation. Om te zorgen voor verbinding tussen de Nederlandse leden worden er altijd een aantal activiteiten speciaal voor hen (bijv. een HollandHotel en de DutchDelegationNight) georganiseerd. En dit jaar lag de organisatie hiervan dus in handen van JCI 's-Gravenhage.

#LEF

#LEF is vrijelijk geïnspireerd op liberté, égalité, fraternité (motto van Frankrijk sinds de stichting van derde Franse republiek, na de Franse revolutie). De eerste letters van deze belangrijke woorden (die aansluiten bij de waarden van JCI en de Global Goals) vormen het woord LEF. Tevens een mooie Nederlands woord, dat je uitdaagt om net een stapje verder te doen. Deze beide betekenissen van het #LEF zijn de inspiratie voor onze reis, die uiteraard wordt gecombineerd met een flinke dosis 'fun' en een 'tintje' Nederland.

Borrelen met inhoud

De momenten waarop de Nederlanders samenkomen (buiten het officiele congresprogramma om) staan vaak in het teken van gezelligheid. Zeker in een stad als Lyon (culinaire hoofdstad van Frankrijk) kan een hapje en een drankje dus niet ontbreken. Daarom zijn er voldoende momenten waarop wij als Nederlandse delegatie samen borrelen. Zo is er op dinsdag een #LEF en avance borrel voor iedereen die de dag voor aanvang van het congres al in Lyon is, lunchen we op woensdag bij Brasserie Georges en hebben we aan het einde van de middag een welkomstborrel met oranje tintje en bezoeken we tijdens de stadswandeling ook af en toe een terrasje. Maar daarnaast vinden we het belangrijk om ook een beetje inhoud aan het programma toe te voegen. Daarom wordt de traditionele DutchDelegationNight dit jaar een avond waarbij we naast (zere food waste) hapjes en drankjes ook een spreker hebben uitgenodigd. Aremacs is een Franse organisatie die bij grote evenementen de organisatie ondersteund op het gebied van afvalverwerking en dan wel op zo'n manier dat zoveel mogelijk materialen hergebruikt en/of recyclet worden. Daarnaast zorgen zij voor bewustwording, bij bijvoorbeeld festivalbezoekers. Vanavond nemen zij ons mee in hun verhaal en maken ze ons bewust van het spoor aan afval dat wij achterlaten en hoe we deze kunnen verminderen. 

Terugblik

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom hieronder enkele foto's van onze fantastische dagen in Lyon. Maar om er toch wat tekst aan toe te voegen: We hebben genoten. Samen met ongeveer 6o #LEFgozers m/v hebben we een fantastische week beleefd in Lyon.