Afgelopen vrijdag hebben we Lotte Nijkamp, actief en betrokken lid van onze Kamer vereerd met het senatorship. Het senatorship is een blijk van waardering; het is het internationaal erkende ere-lidmaatschap van JCI. Dit ere-lidmaatschap ontvangen leden die zich lokaal buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt en ook op landelijk en/of internationaal niveau een actieve bijdrage hebben geleverd.

Lotte is sinds begin 2011 lid van JCI. In eerste instantie heeft ze zich aangesloten bij JCI Leiden waar ze drie jaar actief betrokken is geweest. Door een verhuizing naar Voorburg heeft zij zich vanaf 2014 aangesloten bij JCI ‘s-Gravenhage. Lotte heeft binnen onze Kamer diverse activiteiten georganiseerd, zoals Expeditie Den Haag en was actief betrokken bij de organisatie van de Nationale Conventie in 2016. Ook heeft zij landelijk meerdere functies vertolkt en is zij momenteel lid van het landelijk bestuur als EVP PR & Communicatie.

Naast haar tomeloze inzet, waarderen we haar betrokkenheid bij de Kamer en bij de andere leden. Zij helpt iedereen graag en is altijd bereid haar handen uit de mouwen te steken.

Lotte: “Wow. wat een verrassing. Ik heb een beetje een haat-liefde-verhouding met dingen als een senatorship. Ik ben niet zo van de titels en de hiërarchie. Ook hoef ik niet zo nodig in de spotlight te staan. Maar het is wel een gigantische eer om deze erkenning en waardering van je Kamerleden te ontvangen. Ik ben er dan ook erg blij mee!”

Het senatorship werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse zomer-bbq. Bij de uitreiking waren naast Kamergenoten ook familie en andere JCI-ers aanwezig, waarmee Lotte in haar JCI-tijd veel contact heeft (gehad). Het was een feestelijke avond die tot in de late uurtjes doorging.