Tijdens de afgelopen ALV heeft JCI ‘s-Gravenhage gestemd voor de organisatie van de Dutch Delegation reis naar de Europese Conferentie in Lyon. Een ruime meerderheid is enthousiast over het organiseren van de reis. Van juli zullen we ons met de Kamer richten op de organisatie van een reis met een buitengewoon tintje.

Buitengewoon

In oktober 2016 organiseerde JCI ‘s-Gravenhage de Nationale Conventie (het landelijke JCI congres) met het thema BUITENGEWOON. Wij kozen ervoor om het anders dan anders te doen en niet zozeer lezingen, trainingen en workshops voor de leden centraal te zetten, maar om lokale impact te realiseren en zo een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren. Deze insteek was een mooi voorschot op het Wereldcongres dat een jaar later in Amsterdam werd georganiseerd; het Wereldcongres stond volledig in het teken van de UN Social Development Goals. Wij willen deze richting vasthouden en ook onze delegatie reis voor de leden van JCI Nederland een duurzaam en maatschappelijk tintje meegeven.

Samenwerken

“We hebben als Kamer bewust voor een dergelijk project gekozen. Doordat we met z’n allen samenwerken aan een groot project draagt het direct bij aan de verbinding tussen de leden, aldus Lotte”, lid van JCI ‘s-Gravenhage en initiatiefnemer van de reis. “Veel lang zittende leden zijn in het afgelopen jaar veertig geworden en moesten de Kamer verlaten, daarvoor in de plek zijn gelukkig een aantal enthousiaste nieuwelingen gekomen. Op deze manier kunnen we elkaar goed leren kennen en kunnen de nieuwe leden volop genieten van de JCI dynamiek”.

Op naar Lyon

De Europese Conferentie in Lyon is van 8 tot en met 11 mei volgend jaar. Wij zullen nadenken over vervoer, verblijf en vermaak voor de Nederlandse delegatie (alle Nederlandse JCI-ers die het congres bezoeken). Uiteraard staat de inmiddels befaamde Dutch Delegation Night zeker weer op het programma. “In de zomermaanden houden we ons bezig met het ontwikkelen van het plan, vanaf september zullen we concrete acties gaan ondernemen en houden we de leden van JCI Nederland uiteraard op de hoogte”.

Verkenning

Elk jaar gaan de leden van JCI ‘s-Gravenhage een weekend met elkaar op stap. Dit jaar staat er een citytrip naar Lyon op het programma. Naast de gezelligheid en de activiteiten van het Kamerweekend, zal het weekend ook gebruikt worden om de stad en de organisatie beter te leren kennen en om alvast op zoek te gaan naar geschikte locaties.