Afgelopen zaterdag hebben JCI ’s-Gravenhage en het Koningin Emma Fonds voor de 54e keer de Bejaardenboottocht georganiseerd. Tijdens deze jaarlijkse boottocht maken ouderen onder begeleiding van JCI-leden en vrijwilligers van het Koningin Emma Fonds een boottocht over de Kaag. Dit jaar konden wederom bijna tachtig ouderen met een minimum inkomen kosteloos genieten van een zeer geslaagd en geheel verzorgd dagje uit met als hoogtepunt de bingo.

Jaarlijks hoogtepunt

“De samenwerking tussen JCI ’s-Gravenhage en het Koningin Emma Fonds gaat al jaren terug en is ontstaan toen een van de JCI-leden bestuurslid werd bij het Koningin Emma Fonds. Na een paar experimenten met onder andere een bus-tour, bleek een tochtje met de boot het meest geslaagde jaarlijkse uitje. Voor veel ouderen is de boottocht over de Kaag een uitje waar ze heel het jaar naar uitkijken.”, aldus Babette Tresfon, lid van JCI ’s-Gravenhage.

Succesvolle samenwerking

Het Koningin Emma Fonds ondersteunt Haagse tachtig-plussers. Voor deze ouderen wordt jaarlijks de boottocht georganiseerd. De leden van JCI ’s-Gravenhage halen de ouderen thuis op en vervoeren hen naar Leiderdorp, alwaar men aan boord gaat van de Bejaardenboot. Tijdens de boottocht wordt genoten van de prachtige natuur rondom de Kaag, krijgt men een goed verzorgde lunch en wordt er fanatiek bingo gespeeld.

“We vinden het geweldig dat we, in samenwerking met JCI ’s-Gravenhage, al meer dan vijftig jaar rond de tachtig bejaarden een hele fijne dag kunnen bezorgen. Voor de deelnemers is een dergelijk uitje echt zeldzaam en het is erg fijn om te zien hoe de deelnemers ervan genieten” aldus mevrouw De Haan van het Koningin Emma Fonds.

Bingo

JCI ’s-Gravenhage verzorgt ook de bingo met meer dan honderd bingoprijzen, zodat elke deelnemer met minimaal een prijs naar huis gaat. De bingoprijzen worden verzameld door de leden van JCI ’s-Gravenhage. Mede dankzij de vele Haagse middenstanders hebben we elk jaar weer een spetterend prijzenpakket, met onder andere puzzelboekjes, verzorgingsproducten en accessoires voor in huis.

“Ik vind deze dag zo leuk! Elk jaar zijn er wel een paar bekende aan boord. Dat is erg gezellig. En ook de bingo speel ik fanatiek mee, misschien win ik wel weer een mooie prijs”, aldus een van de deelnemers.